Zomerschool 2020

Na het succes van de voorgaande jaren organiseren we ook in de zomervakantie 2020 weer een Zomerschool voor leerlingen in Gemeente Eindhoven. Doelgroep: Eindhovense basisschoolkinderen waarvan het de verwachting is dat hun (taal)ontwikkeling tijdens de zomervakantie een terugval kent. Doel: het voorkomen van terugval in hun ontwikkeling tijdens de zomerperiode.

Extra waardevol door Corona

De Onderwijsraad adviseert om zoveel mogelijk leerlingen die veel (contact) hebben gemist als gevolg van Corona gebruik te laten maken van Zomerscholen.

Mocht de Zomerschool 2020 niet (of beperkt) fysiek kunnen doorgaan als gevolg van Corona zal een (aanvullend) online programma worden aangeboden.

Locaties

De Zomerschool 2020 wordt georganiseerd op maar liefst 13 locaties, verspreid door de stad. Zo is er altijd een locatie in de buurt voor alle deelnemers. Ook kinderen die normaliter niet naar één van deze locaties gaan, kunnen zich via hun eigen school aanmelden.

BS Beppino Sarto (Burghplan)

BS BoschAkker

BS ’t Palet (Boschdijk)

BS De Trinoom (Don Bosco)

BS De Driestam

BS Tweelingen (Eckart)

BS Floralaan

BS Karel de Grote (Genderdal)

BS Rapenland (Generalenbuurt)

BS Karregat

BS De Schelp (Zuiderzeelaan)

BS ’t Startblok (Keverberg)

BS StrijpDorp

Inschrijfinformatie (LET OP: inschrijving is gesloten)

STAP 1: Selectie en inschrijving van de doelgroep leerlingen ligt bij de school of kinderopvang. We hebben informatiebrieven die kunnen worden gemaild aan de ouders of kinderen. Maar misschien is telefonisch contact in deze situatie wel handiger/duidelijker. Mail ons voor informatiebrieven voor ouders in het Nederlands en Engels.

STAP 2: Wanneer de kinderen willen deelnemen kunnen ze door scholen/kinderopvang worden aangemeld via het algemene aanmeldformulier (mail ons voor de URL). Scholen die veel leerlingen willen aanmelden kunnen desgewenst bij ons een spreadsheet aanvragen. In dat geval hoef je de contactinfo van je school niet meerdere malen in te voeren. Ook kunnen we voor jullie school/opvanglocatie specifiek een online inschrijfformulier maken dat je kunt delen met ouders.

STAP 3: Jullie krijgen van ons halverwege mei een update van de door jullie ingeschreven leerlingen. Zo kun je zien of je alle leerlingen hebt aangemeld en kunnen jullie eventueel al iets terugkoppelen aan ouders. Wij zullen de ouders uiteindelijk per mail en per post informeren over de indeling en verwachtingen. In principe is daarbij jullie hulp niet meer nodig (zorg daarom wel voor volledige en correcte contactgegevens van de ouders).

Contact voor vragen en overleg

Voor vragen en overleg over kinderen of inschrijvingen kunnen scholen altijd bij De Ontdekfabriek terecht. Stuur gerust een mail of bel even naar 040 787 35 06. Ouders kunnen contact opnemen met de school/kinderopvang van hun eigen kinderen.