Ontdekpodium

De musical als nieuw innoverend project voor de groep 6 t/m 8 om de variatie aan talenten van alle kinderen te ontdekken en te laten schitteren. Dat is de doelstelling van Ontdekpodium.

Met de hulp van een van onze vakexperts schrijven de kinderen een eigen verhaal. Met de creatieve Keuzetools voeg je elementen toe om de musical uniek en passend te maken. Kinderen werken met nieuwe creatieve technieken. Ze ontdekken hun eigen talenten en krijgen ruimte om deze verder te ontwikkelen. Of ze nu op het podium stralen, muziekteksten bedenken, kledingontwerpen, het decor bouwen, een videoclip monteren, geluidseffecten opnemen, het digitale decor ontwerpen, het lichtplan bedenken of tijdens de voorstelling de techniek (licht, geluid, beeld) verzorgen: álle talenten voor en achter de schermen komen in de spotlights.

Begeleiding

Maak bij Ontdekpodium gebruik van een coach middels het basisbegeleidingspakket. De coach adviseert een traject op maat zodat het project past bij jouw klas / school. Want iedere klas is uniek.

Een dikke 10!

Tijdens dit project kregen de leerlingen de kans om uit te vinden in welke talenten zij schitteren. Ze gingen aan de slag met het bedenken van een script, het maken van decorstukken, geluidseffecten en kleding. Daarnaast kregen kinderen de kans om hun talenten toneelspelen te ontwikkelen. Door deze talenten met elkaar te verbinden werden ze samen eigenaar van hun eigen theaterstuk. Het project eindigde met de uitvoering van een door bezoekers genoemden: “Geweldige musical”. Komende periode starten de leerkrachten van groep 6 samen met een nieuwe groep talenten aan een tweede editie van het Ontdekpodium. 

Juffrouw Ingrid, Groep 6 Basisschool BoschAkker.

Format en kosten

Ga aan de slag met de creatieve Tools van OntdekPodium!  Het format bestaat uit:

  • Algemene Handleiding

  • De Creatieve Tools

Alles is HIER gratis te downloaden. 

Wij adviseren om naast deze gratis lesbrieven gebruik te maken van onze coach en vakexperts. Samen bepaal je jouw eigen koers bij dit project. Ga je zelf het verhaal schrijven? (ja toch!!)  Op welk vlak heb je ondersteuning nodig? Muziek? Zang? Decor? Onze coach maakt graag een offerte op maat die past bij jouw school. CMK scholen ontvangen mogelijk een vergoeding. Infomeer daarvoor bij CultuurStation (Eindhoven). Deze vergoeding is in te zetten voor de begeleiding door de coach en / of voor gastlessen. 

Heb je interesse of nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met de Ontdekfabriek. Vraag naar Carlijn. Zij kan je vragen beantwoorden en de aanmelding in gang zetten. 

Veel gestelde vragen ontdekpodium