Uitvindersproject 2017 weer een groot succes

Op 27 juni was de finale van De Uitvinderswedstrijd 2017. Verschillende vraagstukken vormden in januari de start van dit project voor de groepen vijf tot en met acht in het basisonderwijs. 7 finalisten presenteerden hun ideeën in de finale in De Ontdekfabriek in Eindhoven. 3 deskundige juryleden beoordeelden de originaliteit, uitwerking en presentatie.

Na een spannende eindstrijd maakte juryvoorzitter Rachida Achhoud, (mede-organisator van de E-Parade) de winnaars bekend. Deze toppers ontvingen een echte Tablet, gesponsord door Skool Automatisering:

De Confettiwolk’ van Basisschool De Wegwijzer, ‘De Rode Stoel’ van basisschool De Meent uit Waalre en de ‘Sponzies’ van Openbare Basisschool Bibit uit Tilburg waren de allerbeste.

Het publiek (250 kinderen, leerkrachten en ouders) en de jury waren erg gecharmeerd van de presentaties van de kinderen, die als volleerde marketeers hun uitvindingen presenteerden.

Het doel van de Uitvinderswedstrijd is kinderen hun affiniteit met techniek en innovatie laten ontdekken. Maar ook dat zij met hun talenten zelf kunnen bijdragen aan het verbeteren van de wereld. Volgend jaar weer!