Reunie 2032; Maak je eigen schoolmusical

Reünie 2032 is een project waarmee je droomonderwijs realiseert.

(Robert van der Velde, directeur Basisschool ’t Slingertouw)

Na een zeer succesvolle pilot, biedt de Ontdekfabriek in het schooljaar 2018-2019 een aantal scholen de kans om zelf de eindejaarsschoolmusical te maken. Ervaringsdeskundigen van De Ontdekfabriek bieden de tools en de expertise om op basis van een raamvertelling de musical geheel naar eigen hand uit te werken. Bovendien kan een leerkracht de hulp inschakelen van een (gratis) externe expert via Cultuurstation.

De talenten van de kinderen worden breed aangesproken. Er is een workshop Mediacreativiteit voor de leerkrachten. Daarin  wordt onder andere uitgelegd hoe de kinderen een eigen videoclip kunnen maken en hoe ze met een speciale digitale tool hun eigen tekeningen in het decor verwerken.

Informatiemiddag Op maandag 29 oktober van 16:00 tot 17:30 uur, in De Ontdekfabriek, Torenallee 22 te Eindhoven laten we zien wat het project inhoudt en we geven een mediacreativiteit workshop. Deelname is gratis maar het aantal groepen is beperkt. Wees er dus op tijd bij!

Schrijf hier in voor deelname aan de informatiemiddag.

 

Aanvullende informatie

Alle leerkrachten die meedoen ontvangen bij de start van het project een PDF met daarin: Een jaarplanning, overzicht doelen, introductielessen en een duidelijke handleiding rondom het opbouwen van een eigen creatief verhaal tot script. Daarnaast worden er keuze-TOOL’s aangeboden waarmee de kinderen zelfstandig aan de slag kunnen met Sound-effects, Video-clip maken, Vlog, Virtuele achtergrond met animatie, Songs MP3 downloaden, teksten schrijven, mode & accessoires ontwerpen, decorbouw om de musical op creatieve manier geheel uniek te maken.

De leerkracht wordt uitgedaagd een talentenbank op te zetten. Talenten in en rondom de klas (kinderen, ouders, opa’s en oma’s en of collega’s) die ingezet kunnen worden om de groep te ondersteunen in het proces. De leerkracht heeft de regie en wordt gedurende het jaar begeleid en ondersteund door een persoonlijke coach. De coach regelt, in overleg met de leerkracht, dat de juiste vakexperts via Cultuurstation aan de groepen gekoppeld worden om (gratis) workshops te geven. Tijdens het project is er ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere leerkrachten tijdens de tweede leerkrachtenbijeenkomst.