Plastic inzamelen, doe je mee?

Tijdens Dutch Design Week (DDW) 2017 komt er op het Ketelhuisplein een prachtig tijdelijk gebouw van, voor en door mensen: het People’s Pavilion. Dit wordt dé ontmoetingsplek voor lezingen, debatten, workshops, miniconcerten en andere optredens.

Overtreders W en bureau SLA maakten het ontwerp. Het paviljoen gaat samen met de bewoners van Eindhoven opgebouwd worden. Het wordt helemaal gemaakt van geleende materialen. Eén van de onderdelen wordt de plastic gevelbekleding van leien, gemaakt uit gerecycled plastic.

Maak het ook jouw paviljoen!

Vanaf 12 juli wordt op Strijp-S het People’s Pavilion Plastic Station (PPPS) ingericht. Iedereen mag zijn (juiste) plastic komen brengen, dit wordt op kleur gesorteerd en uiteindelijk schoongemaakt en versnipperd en spuitgegoten tot nieuwe leien. Dus jouw plastic kan een onderdeel worden van het People’s Pavilion! Je kan iedere woensdag- en zaterdagmiddag van 12 juli tot en met 10 september tussen 13:00 en 17:00 je plastic inleveren bij een van de vrijwilligers. Zij sorteren het plastic en geven ook graag uitleg over het People’s Pavilion.

Dus… een oproep aan alle ontdekkers die recycling van materialen belangrijk vinden: als je op een zaterdag of woensdag naar De Ontdekfabriek komt, lever dan plastic (klik hier voor de soorten plastic die geschikt zijn)  in voor het People’s Pavilion bij het PPPS op Strijp-S. Vlakbij De Ontdekfabriek!