Kapot & Maken @ Dutch Design Week 2017

Van 21 tot en met 29 oktober 2017 is het weer Dutch Design Week! Eindhoven staat bol van de activiteiten. Voor gezinnen met kinderen is De Ontdekfabriek natuurlijk de leukste plek (kijk maar hier), waar je zelf aan de slag kunt met ontwerpen en bouwen.

Met het project Kapot&Maken laten we kinderen en hun ouders spelenderwijs ervaren dat kapotmaken en recyclen leuk kan en mag zijn. En nuttig. Dat wat de natuur en de mens maken, heeft niet het eeuwige leven. Het is goed als ontwerpers en makers bedenken wat er met hun producten gebeurt als ze kapot gaan of worden weggegooid.

Een gave Kapot & Maken workshop is mogelijk gemaakt door Zuidlijn. Je kunt in een speciale ‘schiettent’ gratis proberen om 3d geprinte objecten aan diggelen te schieten. Als het je lukt breng je de scherven gewoon naar de Precious Plastic Container van Dave Hakkens op ons buitenterrein, zodat het plastic weer opnieuw gebruikt kan worden. En dan natuurlijk snel terugkomen, want wie raak schiet krijgt een gratis toegangskaartje voor De Ontdekfabriek!

In De Ontdekfabriek kun je samen met medewerkers van IKEA Eindhoven van kapotte IKEA producten nieuwe dingen maken. Of je maakt met onze vacuumvormer fantastische creaties van plastic. Het plasticafval wordt vermalen om later weer opnieuw te gebruiken. Ook kun je genieten van twee films: De Beestenbende en De Uitvinders en het Verborgen Oog. En er is nog veel meer te spelen en beleven!

 

We zijn van 21 tot en met 29 oktober 2017 elke dag open van 11.00 uur tot 17.30 uur. Bij mooi weer ook buiten! Reserveren is niet nodig.

Let op: het DDW TICKET is niet geldig in De Ontdekfabriek. Wel geldt een gereduceerde entreeprijs (Euro 2,00) voor volwassenen. Kinderen betalen de reguliere Ontdekfabriek entreeprijs van Euro 7,50.