Dutch Design Week 2018

20 tot en met 28 oktober 2018 is het weer Dutch Design Week

Tijdens de DDW  dagen Studio Verdult en de Ontdekfabriek kinderen en volwassenen uit om hun eigen creativiteit te onderzoeken.

In de Ontdekfabriek en het paviljoen van Brabant Living Lab op het Ketelhuisplein staan sökkels naar ontwerp van Rocco Verdult. In de sökkels liggen gebruiksvoorwerpen. Iedere dag ligt er een ander voorwerp waarvan de meeste mensen niet meteen weten wat het is. Het voorwerp prikkelt de creativiteit. Het vraagt om een antwoord… Wat is het? Het stimuleert om samen met andere bezoekers te sparren over de mogelijkheden.

Naast de sökkels zijn er kleine opnamestudios waar het publiek kan vertellen wat volgens hen de functie is van het tentoongestelde object. Deze beelden worden al tijdens de DDW getoond. Het project bewijst dat er in ieder van ons een ontwerper schuilgaat. De sökkel en opnamestudio zijn gratis toegankelijk.

Met dit project geeft de Ontdekfabriek mede vorm aan de Wet op behoud van creativiteit die op initiatief van de provincie Noord-Brabant wordt gelanceerd.

 

Creatief bezig zijn in De Ontdekfabriek

Tijdens DDW 2018 kunnen kinderen in De Ontdekfabriek naar hartelust hun creativiteit loslaten! In diverse workshops kunnen ze onder andere vacuumvormen, tekenfilms maken en nog veel meer. Voor deze activiteiten geldt de reguliere toegangsprijs van De Ontdekfabriek (€ 7,50 per persoon), voor volwassenen geldt tijdens DDW2018 een gereduceerd tarief van € 2,00. Klik hier voor openingstijden.