Activiteiten

Beleef de volgende avonturen*

*Dit is het programma op woensdagen en zondagen én op openingsdagen tijdens schoolvakanties. Het  aanbod van activiteiten varieert. Het kan voorkomen dat bepaalde activiteiten tijdelijk niet beschikbaar zijn en naast onderstaand aanbod kunnen er ook extra activiteiten zijn. Ontdek het ter plaatse in De Ontdekfabriek! Reserveren is niet nodig. Voor een kinderfeestje moet je wel even reserveren! Voor bezoek door scholen is er een ander programma.

 

Speelfilm De Uitvinders en Het Verborgen Oog (elk heel uur)

De jonge avonturier Luc gaat als verstekeling aan boord van een schip dat vol met uitvindingen naar Sjanghai vaart. Het wordt een stormachtige reis, waarbij de uitvindingen op het schip maar al te goed van pas komen!

 

Speelfilm De Uitvinders in Afrika (elke 10 minuten over het halve uur)

Het Nederlandse meisje Iris gaat met haar familie in Afrika wonen. Ze sluit vriendschap met het Afrikaanse jongetje Jabali, die haar leert hoe je zelf speelgoed maakt.

 

De scraphoek

Hier mag je allerlei oude apparaten uit elkaar schroeven. Van de losse onderdelen kun je nieuwe uitvindingen bouwen. Dat mogen dingen zijn die je gezien hebt in de speelfilm, maar misschien wil jij wel helemaal zelf bedenken wat je bouwt! Je bouwwerk kun je ook gebruiken voor je eigen filmpje in de magische ‘greenscreen’ studio!

Green screen filmstudio in De Ontdekfabriek

 

Magische ‘greenscreen’ studio 

Maak je eigen filmscène in de speciale magische ‘greenscreen’ studio. In deze studio wordt jouw zelfgemaakte speelgoedauto levensecht! Bedenk een filmscène, maak achtergronden en bouw uitvindingen die daarin een rol spelen. En speel dan je eigen filmscène in de green screen studio!

 

Dolf de dolfijn

Stap in onze dolfijn en duik de uitvindingen op, die op de zeebodem liggen.

 

De brug

Om alle uitvindingen op de boot te krijgen is een stevige brug nodig. Kun jij die bouwen?

 

Sunny Simulator 

Sunny is de elektrische auto van Sibrand de Uitvinder. Stap in de simulator en kijk of je met je auto op zonne-energie de motorrijder voorblijft.

 

De kracht van lucht 

Hoe kan het eigenlijk dat hovercrafts over land en over zee kunnen zweven? Ontdek de kracht van lucht in de luchtkussenkist van De Uitvinders en in de luchttroon.

 

De boot van De Uitvinders

Bouw zelf de boot van De Uitvinders van piepschuim! Of bouw je liever Dolf de dolfijn uit Het Verborgen Oog na? Kijk hoe hard hij kan zwemmen met behulp van een ballon!

 

De rainmaker

Maak een muziekinstrument zoals de kinderen in Afrika dat ook doen. Je kunt deze rainmaker ook gebruiken om regen na te doen in de magische green screen!

 

Afrikaanse dieren en bakfiets

Bouw Afrikaanse dieren of de bakfiets van Jabali met de speciale bouwmaterialen van Infento!

 

Overige:

De Ontdekfabriek kan op aanvraag workshops binnen verschillende thema’s bieden. Ook voor schoolbezoek, bedrijfsuitstapjes of huur van onze inspirerende ruimte. Neem contact op voor de mogelijkheden! info@deontdekfabriek.nl

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Activiteiten gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Activiteiten teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.