Van Hoof Groep Goochelt met Techniek

Nieuwe sponsor voor De Ontdekfabriek

De Van Hoof Groep uit Asten is als technisch toeleverancier voor onder andere de medische-, semiconductor- en automotive sector een echt Brainportbedrijf. De Ontdekfabriek is enorm trots te kunnen aankondigen dat dit bedrijf, juist in deze moeilijke coronatijd, is toegetreden als sponsor.

HMF Nederland BV, Nima Speciaalwerk BV en Van Eijk Transmissie BV vormen samen de Van Hoof Groep. Het bedrijf is al jaren erg actief waar het gaat om het promoten van techniek bij jongeren. Directeur Nicol van Hoof bevestigt dit: “Wij hebben binnen ons bedrijf met tachtig medewerkers een echte leercultuur. Maar voordat ze in de technieksector, of in het bijzonder bij ons bedrijf, terecht komen moet je al beginnen met jeugd enthousiasmeren. En juist nu de wereld even lijkt stil te staan is het belangrijk om onze maatschappelijke betrokkenheid te laten gelden. Daarom steunen we De Ontdekfabriek van harte”.

Dat enthousiasmeren van kinderen is aan De Ontdekfabriek wel toevertrouwd. In het nieuwe programma ‘Goochelen met Techniek’ worden kinderen al als kleuter meegetrokken in een aansprekende techniekbeleving. Één van de workshops van dit programma maakt gebruik van een ingenieus tandwielbord. En extreem hoogwaardige tandwielen zijn de expertise van Van Hoofs dochterbedrijf: Van Eijk Transmissie BV. Van Eijk Transmissie heeft onder andere een -gratis verkrijgbare- online leermodule over tandwieltechniek ontwikkeld, omdat dit vak niet meer wordt gegeven in het reguliere techniekonderwijs.

De optelsom is gemakkelijk: onder de noemer ‘Van Eijk Transmissie Goochelt met Techniek’ is de tandwielworkshop van De Ontdekfabriek geadopteerd door de Van Hoof Groep. De workshop zal voortaan ín De Ontdekfabriek en op evenementen van de Van Hoof Groep worden uitgevoerd met kinderen. Want natuurlijk blijft het bedrijf ook nog zelf actief waar het gaat om het enthousiasmeren en opleiden in techniek. 

 • Van Hoof Groep Goochelt met Techniek gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Van Hoof Groep Goochelt met Techniek teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.