Het aanbod voor scholen

Wist je dat wij een compleet techniekproject aanbieden dat je kunt uitvoeren in de klas? Je leest er alles over op www.deuitvinders.com.

Natuurlijk kun je ook met je klas naar De Ontdekfabriek komen voor een excursie of schoolreisje. Daarover vind je hieronder alle informatie en een aanvraagformulier.

Nieuw: zelf een excursie op maat samenstellen

Voor basisscholen die zelf willen kiezen hoe lang een bezoek duurt en welke workshops ze gaan doen.

Lees hier meer over een Excursie op maat.

Excursie: De Uitvinders techniekavonturen

Na het beleven van een spannende speelfilm ga je onder begeleiding zelf uitvindingen bouwen binnen de beleving van de film! Er zijn verschillende avonturen beschikbaar voor de groepen 1 tot en met 8.

Met openbaar busvervoer voor 35 euro

In Noord-Brabant kunnen scholen voor slechts 35 euro met de hele klas met het openbaar busvervoer naar De Ontdekfabriek reizen. Lees er meer over op de site van BRAVO.

Lees hier meer over de Uitvinders excursies.

Greenscreen middag (ongeveer 2 uur)

Hebben jullie een thema waarover jullie een heel bijzondere presentatie willen maken? Of willen jullie leren hoe je met digitale ‘chromakey’ technieken bijzondere speciale effecten kunt geven aan een filmpje? Kom dan naar De Ontdekfabriek voor een greenscreen middag. In 2 uur tijd maken jullie in teamverband één of meer bijzondere filmpjes, die jullie daarna zelf op school kunnen gebruiken of presenteren. Als jullie een eigen thema hebben dan helpen we jullie heel graag bij de uitwerking. Maar als jullie doel is om creatief bezig te zijn met spectaculaire digitale filmtechnieken dan zorgen wij natuurlijk voor een inspirerend thema! Alleen op reservering beschikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 13.00 uur.

Lees hier meer over de Green Screen middag.

Designprogramma Iedereen aan Tafel (ongeveer 2,5 uur)

Leerlingen worden in onze filmzaal geïnspireerd met een leuke documentaire over het ontwerpen van stoelen of tafels. Daarna dagen we ze met een ideeënmachine uit om een eigen ontwerp te maken voor een stoel of tafel in een specifieke situatie en omgeving. In onze greenscreen studio kunnen ze vervolgens hun eigen ontwerp presenteren alsof het al op ware grootte gebouwd is! Ook bouwen de leerlingen op basis van hun ontwerptekeningen echte schaalmodellen van ijslolliestokjes met behulp van kolomboormachines. Geschikt voor bovenbouw Basisonderwijs en onderbouw Voortgezet Onderwijs.

Lees hier meer over het Designprogramma.

Schoolreis De Ontdekfabriek (ongeveer 5 uur)

Willen jullie met een grote groep van je school vrijuit spelen en ontdekken? Dan is een schoolreisje naar De Ontdekfabriek de beste keuze. Daarbij gaat het vooral om spelen, film kijken en zelf bouwen en iets minder om educatie. Tijdens een schoolreisje wordt hetzelfde Ontdekfabriek programma aangeboden als tijdens de openingsuren voor gezinnen. Een schoolreis is mogelijk voor de groepen 5 tot en met 8 met een maximum van 180 leerlingen.

Lees hier meer over het Ontdekfabriek Schoolreisje.

Programma’s Voortgezet Onderwijs

Ook voor het Voortgezet Onderwijs hebben we erg leuke en leerzame programma’s.

Kettingreactie/Greenscreen: We ontwerpen en bouwen we samen een kettingreactiebaan en bedenken een filmscène en maken dan een filmpje met special effects in onze eigen green screen studio! Het filmpje wordt naar school gestuurd en zorgt ook na jullie bezoek gegarandeerd nog voor veel plezier!

Bij Invented by… Livia bekijken we de gelijknamige speelfilm over het pubermeisje Livia die een bijzondere fiets voor haar gehandicapte broer ontwerpt. Daarna gaan uw leerlingen actief aan de slag. Ze bouwen de speciale fiets van Livia en testen deze op een parcours. Ze ontdekken hoe je met een sensor de fiets kunt besturen en bouwen de sensor na. Het resultaat nemen ze mee naar huis. Op school kunnen ze zich met behulp van een speciale lesbrief verder verdiepen in het onderwerp door zelf producten te ontwerpen.

Lees hier meer over de programma’s voor het Voortgezet Onderwijs.

Aanvraagformulier schoolbezoek

Soort onderwijs
BasisonderwijsSpeciaal BasisonderwijsVoortgezet OnderwijsSpeciaal Voortgezet OnderwijsBasisschool uit Eindhoven

Groep-leerjaar / Niveau (bij VO)/

Schoolnaam*

Naam Leerkracht*

Adres*

Postcode*

Plaats*

Emailadres*

Mobiel

E-mailadres voor factuur*

Gewenste datum*

Voorkeur begintijdstip*

Aantal leerlingen*

Eten en drinken*
Wij willen graag ranja en een versnapering voor de leerlingen (1 Euro per leerling)Wij brengen alles wat we willen eten of drinken zelf mee

Gewenst programma*
SchoolreisGoochelen met techniek (groep 1 of 2)De Beestenbende (groep 3 of 4)De Uitvinders in Afrika (groep 4 of 5)De Uitvinders en het Grote Mensen Mysterie (groep 5 of 6)De Uitvinders en De Verdronken Rivier (groep 6 of 7)De Uitvinders en Het Verborgen Oog (groep 7 of 8)De Uitvinders en Het Zonnewiel (groep 7 of 8)Designprogramma Meubilair (PO vanaf groep 6/VO)Designprogramma Plastic soep (PO vanaf groep 6/VO)Designprogramma Architectuur/Schoolplein (PO vanaf groep 6/VO)Solderen en Coderen (PO vanaf groep 7/VO)Greenscreen Middag (PO vanaf groep 5)Kettingreactie en Greenscreen (VO)Invented by... Livia (VO)KIJK-S (VO)

Reserveren of meer info*
Ik wil reserveren als er plek is op één van de aangegeven data/tijden. Stuur een bevestiging.Ik wil informatie ontvangen. Ik beslis daarna of ik wil reserveren.

Overige vragen of opmerkingen

*Dit zijn verplichte invulvelden