Uitvinderswedstrijd 2020

Voor de basisschool groepen 5 tot en met 8 organiseren we ook in 2020 weer De Uitvinderswedstrijd. Leerlingen worden met een inspirerende opdracht uitgedaagd om een uitvinding te bedenken. Per leerjaar is er een ander thema. De Uitvinderswedstrijd sluit prachtig aan bij een excursie naar De Ontdekfabriek en/of het lesprogramma van De Uitvinders. Maar ook zonder dat je daarvan gebruik maakt kun je prima deelnemen aan de gratis wedstrijd!

Win een leskist van Het Grote Mensen Mysterie

Ons allernieuwste project is De Uitvinders en Het Grote Mensen Mysterie. Dat project start in de klas met een geheimzinnige kist die plotseling in de klas staat. De kist heeft een dubbele bodem die alleen te openen is met cijfercodes. Om die codes te krijgen moet je de uitvindersworkshops doen met de materialen uit de kist. Hoe te gek is dat?!

Tussen alle scholen die zich vóór 23 februari 2020 aanmelden voor deelname aan De Uitvinderswedstrijd én ook echt uitvindingen inzenden, verloten we een complete Grote Mensen Mysterie leskist ter waarde van 175 euro.

Aanmelden voor De Uitvinderswedstrijd 2020 (gratis)

Download de opdrachten (groep 5 tot en met 8) voor De Uitvinderswedstrijd 2020 via onderstaande link en misschien zien we jullie wel in de finale op 26 juni in Eindhoven! Het downloaden is meteen jullie aanmelding.

Download opdrachten Uitvinderswedstrijd 2020 via de webshop