Toekomstplan

Onze kinderen: de innovators van de toekomst?

Kiezen uw (klein)kinderen, neefjes, nichtjes of buurkindjes straks voor een technische of creatieve opleiding of beroep? Die kans is klein. Veel te weinig kinderen doen dat namelijk. Maar weten zij eigenlijk wel goed wat techniek, design en innovatie betekenen, of ze het leuk vinden en of ze talent hebben? Ze zijn vast nieuwsgierig maar krijgen niet genoeg kansen om hun affiniteit hiermee te ontdekken. Hun school heeft niet voldoende mensen en middelen om daarbij te helpen.

Wel zijn er op een aantal plaatsen in Nederland centra waar kinderen op een leuke manier in aanraking komen met techniek. Maar gek genoeg ontbreekt zo’n plek juist in de innovatieregio Noord-Brabant!

Elk kind heeft recht om de wereld te ontdekken waarin het zich thuisvoelt. Misschien is dat wel de wereld van techniek, design en innovatie! Laten we het hopen, want de bedrijven in onze regio hebben steeds meer nieuwe uitvinders nodig! Om elk kind kennis te laten maken met die wereld willen we De Ontdekfabriek bouwen: een verlaten fabriek die opnieuw in gebruik wordt genomen door allerlei verschillende mensen.

Voor kinderen, jongeren en studenten

Studenten, bedrijven, kunstenaars, technici en andere uitvinders: samen met kinderen experimenteren, ontwerpen en bouwen zij aan uitvindingen. De uitvindingen krijgen een eigen plek in De Ontdekfabriek. Om daarmee weer andere kinderen te inspireren!

Under Construction

Op dit moment is De Ontdekfabriek nog ‘Under Construction’, zeg maar in een testfase. Toch zijn er op elke dag dat we geopend zijn al zo’n 100 tot 200 bezoekers! Op werkdagen ontwerpen en bouwen studenten objecten die kinderen inspireren. En zeer regelmatig vinden er (bedrijfs)evenementen plaats. Vanuit deze fase willen we doorgroeien naar een volwaardige grote Ontdekfabriek. En dat kan als bezoekers, scholen, het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven samen met de overheid hun steun uitbreiden!