Maud uit Veldhoven wint Jouw Slimste Idee 2016

Op vrijdag 27 mei vond in De Ontdekfabriek de finale van de talentenwedstrijd ‘Jouw Slimste Idee 2016’ plaats. De wedstrijd is onderdeel van de Dutch Technology Week en heeft tot doel om kinderen tot en met 12 jaar hun affiniteit met innovatie en technologie te laten ontdekken.

Uit bijna 500 inzendingen op de website www.jouwslimsteidee.nl werden 10 finalisten gekozen. Zij werden uitgedaagd om hun uitvindingen te presenteren aan een jury, daarbij luid aangemoedigd door zo’n 250 fans. Het was een fantastisch spektakel met prachtige presentaties, allemaal aangekondigd door TV presentatrice Anouk de Pater.

Maud Verwimp uit Veldhoven bleek de allerbeste uitvinder met haar ‘Vuilnisbank’: een bank waarop je geen geld, maar afval inzamelt én daarvoor wordt beloond. Niet met rente, maar met punten. Want volgens Maud is afval –net als geld- waardevol. Juryvoorzitter Bert Pauli, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant, was niet alleen enthousiast over de gedachte achter het idee maar ook over de zeer complete uitwerking met interfaces en apps. Maud won met haar idee een iPad, gesponsord door PHC Telecom. De publieksprijs was voor Steyn Teluy uit Milheeze. Zijn ‘Hulpdrone’ kan bij rampen heel snel eerste hulp bieden. Steyn mag met zijn hele schoolklas op kosten van het bedrijf Tegema naar De Ontdekfabriek om daar een techniekavontuur te beleven.

De innovatiewedstrijd ‘Jouw Slimste Idee’ werd voor de vijfde keer georganiseerd tijdens de Dutch Technology Week. De wedstrijd is uitgeschreven door de gemeenten Best, Boxtel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Nuenen, Someren, Valkenswaard en Veldhoven.