10 jaar Ontdekfabriek

Op 22 oktober 2019 vierden we het tienjarig bestaan van De Ontdekfabriek. In een prachtige setting in het Parktheater nodigden de oprichters van De Ontdekfabriek, Hugo Vrijdag en Chris Voets, mensen uit die heel belangrijk waren en zijn voor de opstart én ontwikkeling van De Ontdekfabriek. En dat was eigenlijk praktisch iedereen in de zaal, die gevuld was met bijna 300 mensen. Er waren lovende toespraken van wethouder Monique List, Brainport Industries directeur John Blankendaal, Evert Jansberg, voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting De Ontdekfabriek, Matthieu Weijers van de nieuwe sponsor Hager en Jack Hock van Sint Trudo, eigenaar van het pand van De Ontdekfabriek.  Door hen werden hele mooie cadeaus uitgedeeld, alles met als doel om De Ontdekfabriek ook de komende jaren te kunnen laten voortbestaan en ontwikkelen.

Première ‘De Uitvinders en het Grote Mensen Mysterie’

En dat er ontwikkeld wordt bij De Ontdekfabriek bleek nog maar eens door de nieuwe film ‘De Uitvinders en Het Grote Mensen Mysterie‘, die op deze geweldige avond in première ging. Regisseur Chantal de Jong en Igino van Haandel, dé uitvinder van De Ontdekfabriek, ook verantwoordelijk voor de filmrekwisieten, reikten echte 3D-geprinte Ontdekfabriek-Oscars uit aan hoofdrolspelers Jago en Juliette. Het absolute hoogtepunt van de avond. De nieuwe film is vanaf 23 oktober voor iedereen te zien in De Ontdekfabriek! En uiteraard zijn er een aantal nieuwe workshops gekoppeld aan het filmavontuur.

Het team van De Ontdekfabriek, aan het einde van de avond op het podium én daarna op de dansvloer, is helemaal klaar om dit nieuwe avontuur te beleven met schoolklassen en gezinnen.