Foto: Boudewijn Bollmann – Dutch Design Week

Designprogramma (thema plastic soep, architectuur of meubilair)

(ongeveer 2,5 uur)

Leerlingen worden in onze filmzaal geïnspireerd met korte filmpjes binnen het gekozen thema (plastic soep, architectuur/schoolplein of meubilair). Na een brainstorm met de ontwerpers van De Ontdekfabriek gaan ze zelf ontwerpen. Op basis van hun ontwerptekeningen bouwen ze modellen met behulp van verschillende materialen en gereedschappen. In onze greenscreen studio nemen ze elkaar interviews af. Leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs pitchen hun ontwerpen live voor de hele groep. Daarbij worden ze ook gestimuleerd om bij hun ontwerpen aan details rondom materiaalgebruik en marketing te denken.

Geschikt voor bovenbouw Basisonderwijs en onderbouw Voortgezet Onderwijs

Maximaal 1 schoolklas tegelijkertijd

10 euro per leerling. Bij minder dan 15 leerlingen wordt toch voor 15 leerlingen gerekend.

1 euro extra per leerling voor drinken/koek.

25 euro opstartkosten per groep/bezoek.

Met de bus op excursie naar De Ontdekfabriek

Busvervoer voor excursies basisonderwijs:

Dankzij onze sponsoren en de inzet van vrijwillige buschauffeurs kunnen wij basisscholen gratis busvervoer aanbieden voor excursies. Het aanbod van gratis busvervoer is onder voorbehoud en is alleen geldig voor excursies van Nederlandse basisscholen uit Noord-Brabant (of binnen een reisafstand van maximaal 70 kilometer vanaf Eindhoven met een minimale groepsgrootte van 30 kinderen. Mochten wij een reeds toegezegde busreis onverhoopt niet kunnen leveren dan heb je het recht om je excursie aan De Ontdekfabriek kosteloos te annuleren.

Aanvraagformulier schoolbezoek

Soort onderwijs
BasisonderwijsSpeciaal BasisonderwijsVoortgezet OnderwijsSpeciaal Voortgezet OnderwijsBasisschool uit Eindhoven

Groep-leerjaar / Niveau (bij VO)/

Schoolnaam*

Naam Leerkracht*

Adres*

Postcode*

Plaats*

Emailadres*

Mobiel

E-mailadres voor factuur*

Gewenste datum*

Voorkeur begintijdstip*

Aantal leerlingen*

Eten en drinken*
Wij willen graag ranja en een versnapering voor de leerlingen (1 Euro per leerling)Wij brengen alles wat we willen eten of drinken zelf mee

Gewenst programma*
SchoolreisGoochelen met techniek (groep 1/2)De Beestenbende (groep 3/4)De Uitvinders in Afrika (groep 5)De Uitvinders en De Verdronken Rivier (groep 6)De Uitvinders en Het Verborgen Oog (groep 7)De Uitvinders en Het Zonnewiel (groep 8)Designprogramma Meubilair (PO vanaf groep 6/VO)Designprogramma Plastic soep (PO vanaf groep 6/VO)Designprogramma Architectuur/Schoolplein (PO vanaf groep 6/VO)Greenscreen Middag (PO vanaf groep 5)Kettingreactie en Greenscreen (VO)Invented by... Livia (VO)KIJK-S (VO)

Busvervoer excursie basisonderwijs (let op: vaak niet mogelijk ivm chauffeurstekort)*
Ja, ik wil INDIEN MOGELIJK gebruik maken van gratis busvervoer (bij betaling voor minimaal 30 leerlingen per bezoek en ALLEEN bij basisschool EXCURSIES); Bij meer dan 41 personen moet school zelf zorgen voor de benodigde extra vervoersmiddelen).Nee, wij kunnen het vervoer zelf regelen (bijvoorbeeld via https://www.bravo.info/reizen/vervoerbewijzen/losse-buskaartjes/ov-schoolticket.)

Bij wens voor busvervoer: geef hieronder aan op welke plek de bus kan parkeren en draaien*

Reserveren of meer info*
Ik wil reserveren als er plek is op één van de aangegeven data/tijden. Stuur een bevestiging.Ik wil informatie ontvangen. Ik beslis daarna of ik wil reserveren.

Overige vragen of opmerkingen

*Dit zijn verplichte invulvelden