Architectuurlessen | Onderzoekers van de stad

Onderzoekers van de stad

Verspreid over drie lesmomenten onderzoeken de kinderen de invloed van cultuur op onze gebouwde omgeving. Ze maken kennis met culturen en bouwstijlen van de hele wereld. De kinderen ontwerpen hun eigen ‘cultuurhuis’.


Wat ga je doen?

Voor dit project bestuderen we onder andere hoe een stad in Nederland “werkt” en laten we de kinderen ook kennis maken met andere culturen en bouwstijlen van over de hele wereld. Het analyserend vermogen wordt daarmee flink op de proef gesteld. Uiteraard gaan de kinderen ook ontwerpend aan de slag met het maken van een eigen ‘cultuurhuis’. De kinderen werken in dit project de eerste les klassikaal. Daarna in tweetallen.

Dit project vormt een doorlopende leerlijn met de projecten:
Ontwerpers van een Wijk
Architect van een Droomhuis


Over Architectuurlessen

Architectuurlessen is in 2009 opgericht met de intentie om het ontwerpend denken beter vorm te geven in het onderwijs. Architectuur is namelijk bij uitstek geschikt om bij leerlingen het kritische en creatieve denkvermogen te prikkelen. Uiteraard afhankelijk van leeftijd en leerniveau! Inmiddels verzorgen onze 9 gastdocenten lessen, workshops en projecten in het primair en het voortgezet onderwijs.


Locatie

Deze workshop kan op school of op locatie uitgevoerd worden.


Contact

W: www.architectuurlessen.nl
E: wouter@architectuurlessen.nl
T: 06 45 79 29 96

 • Architectuurlessen | Onderzoekers van de stad gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Architectuurlessen | Onderzoekers van de stad teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.