Architectuurlessen | Het isometrische dorp

Het isometrische dorp

Binnen deze opgave ontdekken de kinderen een speciale manier van tekenen. Namelijk in 3D, maar dan zonder perspectief. Deze parallelle projectie wordt
 ook wel “isometrie” genoemd. De workshop is daarmee een ideale inleiding in het maken van een ruimtelijke voorstelling op het platte vlak, alvorens “perspectief” in de klas te behandelen.


Wat ga je doen?

Wij begeleiden de kinderen in het leren tekenen in isometrie, geven inzicht in het maken van een eigen ontwerp en sturen aan op klassikale samenwerking. Het tekenformat hebben we namelijk zo gemaakt dat alle ontwerpen uit de klas kunnen worden samengevoegd tot één groot kleurrijk kunstwerk van aaneengeschakelde woningen. Een prachtig resultaat voor aan de muur van het klaslokaal!

De kinderen starten in deze workshop individueel (worden daarbij aangespoord om elkaar te helpen) en werken uiteindelijk klassikaal samen.


Over Architectuurlessen

Architectuurlessen is in 2009 opgericht met de intentie om het ontwerpend denken beter vorm te geven in het onderwijs. Architectuur is namelijk bij uitstek geschikt om bij leerlingen het kritische en creatieve denkvermogen te prikkelen. Uiteraard afhankelijk van leeftijd en leerniveau! Inmiddels verzorgen onze 9 gastdocenten lessen, workshops en projecten in het primair en het voortgezet onderwijs.


Locatie

Deze workshop kan op school of op locatie uitgevoerd worden.


Contact

W: www.architectuurlessen.nl
E: wouter@architectuurlessen.nl
T: 06 45 79 29 96

 • Architectuurlessen | Het isometrische dorp gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Architectuurlessen | Het isometrische dorp teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.