Architectuurlessen | De huid van mijn huis

De huid van mijn huis

Elk huis heeft, net als ons lichaam, een huid die ons beschermt tegen onder andere wind, regen en zon. 
Hoe deze scheiding tussen binnen en buiten eruit ziet is per woning verschillend. Met behulp van een basismaquette – bestaande uit slechts enkele vloeren, binnenwanden en meubels – ontwerpen de kinderen een eigen woning. Allereerst het interieur, daarna de gevel. Deze basismaquette is door ons ontworpen en gemaakt.


Wat ga je doen?

De leerlingen maken kennis met diverse materialen om een ruimtelijk model te maken, krijgen inzicht over de relatie tussen binnen en buiten, denken na over de representatie van bouwmaterialen, leren over schaal en onderzoeken de directe gevolgen van hun ontwerpkeuzes.

De kinderen werken in deze workshop in twee- of drietallen. Bij een tijdspanne langer dan 2,5 uur plaatsen we de maquettes op (door ons zelfgemaakte) sokkels, waarbij er een wijk van aaneengeschakelde woningen ontstaat. Op die manier ontstaat er een klassikaal eindresultaat.


Over Architectuurlessen

Architectuurlessen is in 2009 opgericht met de intentie om het ontwerpend denken beter vorm te geven in het onderwijs. Architectuur is namelijk bij uitstek geschikt om bij leerlingen het kritische en creatieve denkvermogen te prikkelen. Uiteraard afhankelijk van leeftijd en leerniveau! Inmiddels verzorgen onze 9 gastdocenten lessen, workshops en projecten in het primair en het voortgezet onderwijs.


Locatie

Deze workshop kan op school of op locatie uitgevoerd worden.


Contact

W: www.architectuurlessen.nl
E: wouter@architectuurlessen.nl
T: 06 45 79 29 96

 • Architectuurlessen | De huid van mijn huis gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Architectuurlessen | De huid van mijn huis teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.