Voor de kleuters

Goochelen met techniek!

‘Goochelen met Techniek’ in De Ontdekfabriek biedt voor de kleuters een 5-tal activiteiten om te ontdekken.

De kinderen gaan na het voorlezen van een leuk verhaal aan de slag met onder andere magnetisme, transmissie, luchtdruk, licht en beweging. En dat allemaal zonder deze moeilijke woorden maar binnen de leuke context van het goochelen! Want wie wil er nu niet ballen in de lucht houden zonder je handen te gebruiken of een konijn uit de hoed toveren?

Duur: Ongeveer 2,5 uur

Groepsgrootte: Minimaal 15 en maximaal 35 kleuters. Bij meer dan 30 kinderen tegelijkertijd is de ervaring wat minder.

Begeleiders: Er moet minimaal 1 op 5 begeleiders aanwezig zijn. De medewerkers van De Ontdekfabriek zullen jullie eigen groepsbegeleider(s) instrueren en ondersteunen om de kinderen optimaal te begeleiden in het ontdekproces.

Kosten: 25 euro per groep (incl koffie/thee voor begeleiders) plus 8,50 euro per leerling.

Aanvraagformulier

 • Voor de kleuters gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Voor de kleuters teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.