Scholen

Het aanbod voor scholen

Wist je dat wij complete projecten aanbieden die leerkrachten zelf kunnen uitvoeren in de klas? Je leest er alles over op www.deuitvinders.com. Onze avonturenbegeleiders komen ook graag naar jullie school voor gastlessen, teamtrainingen of ontdekactiviteiten met de leerlingen. Mail ons!

En natuurlijk kun je met je klas naar De Ontdekfabriek komen voor een excursie of schoolreisje. Daarover vind je hieronder alle informatie en een aanvraagformulier.

Voortgezet Onderwijs? Klik hier voor het overzicht.


Uitvinders excursie

Na het beleven van een spannende speelfilm ga je onder begeleiding zelf uitvindingen bouwen binnen de beleving van de film! Er zijn verschillende avonturen beschikbaar voor de groepen 1 tot en met 8. Binnen de avonturen is er keuze uit verschillende workshops. Een standaard excursie bestaat uit een film en twee workshops, maar maatwerk is mogelijk.

Uitvinders excursie

Schoolreis

Willen jullie met een grote groep van je school vrijuit spelen en ontdekken? Dan is een schoolreisje naar De Ontdekfabriek de beste keuze. Daarbij gaat het vooral om spelen, film kijken en zelf bouwen en iets minder om educatie. Tijdens een schoolreisje wordt hetzelfde Ontdekfabriek programma aangeboden als tijdens de openingsuren voor gezinnen. Een schoolreis is mogelijk voor de groepen 5 tot en met 8 met een maximum van 160 leerlingen.

Schoolreis

Greenscreen middag

Hebben jullie een thema waarover jullie een heel bijzondere presentatie willen maken? Of willen jullie leren hoe je met digitale ‘chromakey’ technieken bijzondere speciale effecten kunt geven aan een filmpje? Kom dan naar De Ontdekfabriek voor een greenscreen middag. In 2 uur tijd maken jullie in teamverband één of meer bijzondere filmpjes, die jullie daarna zelf op school kunnen gebruiken of presenteren. Als jullie een eigen thema hebben dan helpen we jullie heel graag bij de uitwerking. Maar als jullie doel is om creatief bezig te zijn met spectaculaire digitale filmtechnieken dan zorgen wij natuurlijk voor een inspirerend thema! Alleen op reservering beschikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 13.00 uur.

Greenscreen middag

Designprogramma (ongeveer 2,5 uur)

Leerlingen worden in onze filmzaal geïnspireerd met korte filmpjes binnen het gekozen thema (plastic soep, architectuur/schoolplein of meubilair). Na een brainstorm met de ontwerpers van De Ontdekfabriek gaan ze zelf ontwerpen. Op basis van hun ontwerptekeningen bouwen ze modellen met behulp van verschillende materialen en gereedschappen. In onze greenscreen studio nemen ze elkaar interviews af. Leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs pitchen hun ontwerpen live voor de hele groep. Daarbij worden ze ook gestimuleerd om bij hun ontwerpen aan details rondom materiaalgebruik en marketing te denken.

Designprogramma


Programma’s Voortgezet Onderwijs

Ook voor het Voortgezet Onderwijs hebben we erg leuke en leerzame programma’s.

 • Scholen gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Scholen teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.