Bruisraketten lanceren op 3 april

De Ontdekfabriek organiseert samen met Stichting C3 op zondag 3 april een wedstrijd “bruisraket lanceren”. Bij het experiment “De Bruisraket” lanceer je je eigen raket de lucht in.

Dit gebeurt doordat je water in aanraking laat komen met bruistabletten. In bruistabletten zit natriumwaterstofcarbonaat en citroenzuur. Als de bruistablet nat wordt ontstaat koolzuurgas. Het gas kan niet meer ontsnappen uit het kokertje, omdat de dop erop zit. Er ontstaat steeds meer gas. Het drukt harder en harder tegen de dop aan. Als de druk in het kokertje heel hoog wordt, schiet het kokertje ineens van de dop af en neemt je raket mee de lucht in!

Hoe kun je de wedstrijd winnen?
Het experiment vindt op 3 april 2016 bij De Ontdekfabriek plaats op de officiële C3-wedstrijdbaan. Het doel is om je eigen bruisraket zo hoog mogelijk te laten vliegen. De hoogste van de dag wint de DVD met speelfilm ‘De Uitvinders en Het Verborgen Oog‘. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen ook meedoen aan de landelijke wedstrijd van Stichting C3 door een filmpje van hun lancering op te sturen.

De Ontdekfabriek is op 3 april 2016 geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Kinderen kunnen tot 15.30 uur meedoen aan de bruisrakettenworkshop. Deelnemen kost niets extra. De normale entreeprijzen van De Ontdekfabriek zijn geldig.

 

Aanmeldformulier

Je naam

Je email

Je telefoonnummer

Je leeftijd