GLOW NEXT studentenproject

Tijdens Glow 2015 wordt in De Ontdekfabriek de geschiedenis van de rivier De Windgraaf verteld met behulp van licht en geluid. Deze Eindhovense rivier moest wijken voor de bouw van de Philips fabrieken, maar verschijnt in het duister van Glow 2015  weer door het gebruik van licht: The River of Light!

De bezoekers van Glow-Next worden bij De Ontdekfabriek verrast door een bijzondere wereld waar niets is wat het lijkt. De vloer is veranderd in een meer en de kunstobjecten die overdag de zaal bewonen komen middels licht en geluid tot leven.

Studenten van Sint-Lucas Podium-evenemententechniek hebben in samenwerking met Mansveld Expotech de lichtinstallatie ontworpen en uitgevoerd. Het geluid hebben ze met Bosch Security Systems uitgewerkt en geïnstalleerd. Ook is er een speciaal kunstwerk ontwikkeld: een beeldhouwwerk van het hoofd van een nijlpaard dat middels video-mapping tot leven komt.

Wanneer: 7 tot en met 14 november 2015 van 18:30 tot 23:00 uur (vrijdag en zaterdag tot 24:00 uur)

Waar: De Ontdekfabriek (achterkant)

Met dank aan:

glow2015sponsors