IMG_5442

Het aanbod voor scholen

Wist je dat wij een compleet techniekproject aanbieden dat je kunt uitvoeren in de klas? Je leest er alles over op www.deuitvinders.com.

Natuurlijk kun je ook met je klas naar De Ontdekfabriek komen voor een excursie of schoolreisje. Daarover vind je hieronder alle informatie en een aanvraagformulier.

 

Excursie: De Uitvinders techniekavonturen (ongeveer 3 – 3,5 uur)

Na het beleven van een spannende speelfilm ga je onder begeleiding zelf uitvindingen bouwen binnen de beleving van de film! Er zijn 4 verschillende avonturen beschikbaar:

De Uitvinders en Het Zonnewiel (aanbevolen voor groep 8, ook mogelijk voor groep 7)

De Uitvinders en Het Verborgen Oog (aanbevolen voor groep 7, ook mogelijk voor groep 6 of 8)

De Uitvinders en De Verdronken Rivier (aanbevolen voor groep 6, ook mogelijk voor groep 7)

De Uitvinders in Afrika (aanbevolen voor groep 4/5, ook mogelijk voor groep 6)

De kosten voor een excursie bedragen:

7,50 Euro per leerling. Bij minder dan 15 leerlingen wordt toch voor 15 leerlingen gerekend.

1 Euro extra per leerling voor drinken/koek.

25 euro opstartkosten per groep/bezoek.

Begeleiders (minimaal 1 op 15 kinderen) mogen bij een excursie gratis mee, van hen wordt een actieve rol verwacht, zodat het nog leuker wordt voor de leerlingen! Er is gratis koffie, thee en water voor jullie begeleiders.

Bij een excursie is het niet mogelijk om verschillende uitvindersavonturen voor verschillende (leeftijds)groepen tegelijkertijd uit te voeren.

 

Greenscreen middag (ongeveer 2 uur)

Hebben jullie een thema waarover jullie een heel bijzondere presentatie willen maken? Of willen jullie leren hoe je met digitale ‘chromakey’ technieken bijzondere speciale effecten kunt geven aan een filmpje? Kom dan naar De Ontdekfabriek voor een greenscreen middag. In 2 uur tijd maken jullie in teamverband één of meer bijzondere filmpjes, die jullie daarna zelf op school kunnen gebruiken of presenteren. Als jullie een eigen thema hebben dan helpen we jullie heel graag bij de uitwerking. Maar als jullie doel is om creatief bezig te zijn met spectaculaire digitale filmtechnieken dan zorgen wij natuurlijk voor een inspirerend thema!

Alleen op reservering beschikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 13.00 uur.

Het maximale aantal kinderen is 30.

Geschikt voor leerlingen vanaf Groep 5

Kosten 5,50 euro per leerling. Bij minder dan 15 leerlingen wordt toch voor 15 leerlingen gerekend.

1 euro extra per leerling voor drinken/koek.

25 euro opstartkosten per groep/bezoek.

Busvervoer is niet mogelijk.

Begeleiders (minimaal 1 op 15 kinderen) mogen bij de greenscreen middag gratis mee, van hen wordt een actieve rol verwacht, zodat het nog leuker wordt voor de leerlingen! Er is gratis koffie, thee en water voor jullie begeleiders.

 

Designprogramma Iedereen aan Tafel (ongeveer 2,5 uur)

Leerlingen worden in onze filmzaal geïnspireerd met een leuke documentaire over het ontwerpen van stoelen of tafels. Daarna dagen we ze met een ideeënmachine uit om een eigen ontwerp te maken voor een stoel of tafel in een specifieke situatie en omgeving. In onze greenscreen studio kunnen ze vervolgens hun eigen ontwerp presenteren alsof het al op ware grootte gebouwd is! Ook bouwen de leerlingen op basis van hun ontwerptekeningen echte schaalmodellen van ijslolliestokjes met behulp van kolomboormachines.

Geschikt voor bovenbouw Basisonderwijs en onderbouw Voortgezet Onderwijs

Maximaal 1 schoolklas tegelijkertijd

9,50 Euro per leerling. Bij minder dan 15 leerlingen wordt toch voor 15 leerlingen gerekend.

1 Euro extra per leerling voor drinken/koek.

25 euro opstartkosten per groep/bezoek.

 

Met de bus op excursie naar De Ontdekfabriek

Busvervoer voor excursies basisonderwijs:

Dankzij onze sponsoren en de inzet van vrijwillige buschauffeurs kunnen wij basisscholen gratis busvervoer aanbieden voor excursies. Het aanbod van gratis busvervoer is onder voorbehoud en is alleen geldig voor excursies van Nederlandse basisscholen uit Noord-Brabant (of binnen een reisafstand van maximaal 70 kilometer vanaf Eindhoven met een minimale groepsgrootte van 30 kinderen. Mochten wij een reeds toegezegde busreis onverhoopt niet kunnen leveren dan heb je het recht om je excursie aan De Ontdekfabriek kosteloos te annuleren.

Schoolreis De Ontdekfabriek (ongeveer 5 uur)

Willen jullie met een grote groep van je school vrijuit spelen en ontdekken? Dan is een schoolreisje naar De Ontdekfabriek de beste keuze. Daarbij gaat het vooral om spelen, film kijken en zelf bouwen en iets minder om educatie. Tijdens een schoolreisje wordt hetzelfde Ontdekfabriek programma aangeboden als tijdens de openingsuren voor gezinnen. Een schoolreis is mogelijk voor de groepen 5 tot en met 8 met een maximum van 180 leerlingen.

De kosten voor een schoolreisje bedragen:

12,50 euro per leerling

25 euro opstartkosten per schoolreis.

Maximaal 180 leerlingen tegelijkertijd. Bij minder dan 60 leerlingen wordt toch voor 60 leerlingen gerekend.

Busvervoer van De Ontdekfabriek niet mogelijk (is alleen voor educatieve excursies)

Eigen eten en drinken meebrengen is bij een schoolreisje toegestaan, mits het afval netjes in de prullenbakken wordt gedaan.

Begeleiders (minimaal 1 volwassene op 8 kinderen!) mogen bij een schoolreis gratis mee en voor hen zijn er kannen koffie en thee. Van hen wordt een actieve rol verwacht, zodat het nog leuker wordt voor de leerlingen en de ruimte netjes wordt achtergelaten.

Voor een schoolreis of excursie vul je het aanvraagformulier onderin deze pagina in.

 

Programma Voortgezet Onderwijs

Ook voor het voortgezet onderwijs hebben we 2 erg leuke en leerzame programma’s.

Kettingreactie/Greenscreen: We ontwerpen en bouwen we samen een kettingreactiebaan en bedenken een filmscène en maken dan een filmpje met special effects in onze eigen in de green screen studio! Het filmpje wordt naar school gestuurd en zorgt ook na jullie bezoek gegarandeerd nog voor veel plezier!

Bij Invented by… Livia bekijken we de gelijknamige speelfilm over het pubermeisje Livia die een bijzondere fiets voor haar gehandicapte broer ontwerpt. Daarna gaan uw leerlingen actief aan de slag. Ze bouwen de speciale fiets van Livia en testen deze op een parcours. Ze ontdekken hoe je met een sensor de fiets kunt besturen en bouwen de sensor na. Het resultaat nemen ze mee naar huis. Op school kunnen ze zich met behulp van een speciale lesbrief verder verdiepen in het onderwerp door zelf producten te ontwerpen.

De kosten voor een bezoek door Voortgezet Onderwijs bedragen:

Kettingreactie/Greenscreen: 9,50 euro per leerling.

Invented by… Livia: 12,50 euro per leerling.

Bij minder dan 15 leerlingen wordt toch voor 15 leerlingen gerekend.

1 Euro extra per leerling voor drinken/koek.

25 euro opstartkosten per groep/bezoek.

 

Aanvraagformulier schoolbezoek

 

Soort onderwijs
 Basisonderwijs Speciaal Basisonderwijs Voortgezet Onderwijs Speciaal Voortgezet Onderwijs

Schoolnaam*

Adres*

Postcode*

Plaats*

Naam Leerkracht*

Emailadres*

Mobiel

Gewenste datum*

Voorkeur begintijdstip*

Aantal leerlingen*

Ranja en koek*
 Wij willen graag ranja en koeken voor de leerlingen (1 Euro per leerling) Wij brengen zelf eten en drinken mee

Gewenst programma*
 De Uitvinders in Afrika (groep 4) De Uitvinders in Afrika (groep 5) De Uitvinders en De Verdronken Rivier (groep 6) De Uitvinders en Het Verborgen Oog (groep 7) De Uitvinders en Het Zonnewiel (groep 8) Designprogramma tijdens Dutch Design Week 17-25 oktober 2015 (PO/VO) Greenscreen Middag (PO vanaf groep 5) Schoolreis groep 5-8 Kettingreactie en Greenscreen (VO) Invented by... Livia (VO)

Busvervoer excursie basisonderwijs*
 Ja, ik wil gebruik maken van gratis busvervoer voor excursie basisonderwijs (bij betaling voor minimaal 30 leerlingen (ALLEEN MOGELIJK bij basisschool EXCURSIES); bij meer dan 41 personen moet school zelf zorgen voor de benodigde extra vervoersmiddelen). Nee, wij kunnen het vervoer zelf regelen.

Bij keuze voor busvervoer: geef hieronder aan op welke plek de bus kan parkeren en draaien*

Reserveren of meer info*
 Ik wil reserveren als er plek is op één van de aangegeven data/tijden. Stuur een bevestiging. Ik wil informatie ontvangen. Ik beslis daarna of ik wil reserveren.

Overige vragen of opmerkingen

*Dit zijn verplichte invulvelden