IMG_5442

Het aanbod voor scholen

Tijdens schooluren kun je natuurlijk ook met je klas naar De Ontdekfabriek voor een avontuurljk én educatief schoolreisje.

Beleef de volgende avonturen met je klas

De Uitvinders techniekavonturen (ongeveer 3 – 3,5 uur)

Na het beleven van een spannende speelfilm ga je zelf uitvindingen bouwen binnen de beleving van de film! Voor schoolbezoek zijn er uitvindersavonturen die je nog niet hebt beleefd met je ouders.

De kosten voor basisscholen bedragen:

7,50 Euro per leerling. Bij minder dan 15 leerlingen wordt toch voor 15 leerlingen gerekend.

1 Euro extra per leerling voor drinken/koek.

25 euro opstartkosten per groep/bezoek.

Begeleiders (minimaal 1 op 15 kinderen) mogen bij schoolbezoek gratis mee, van hen wordt een actieve rol verwacht, zodat het nog leuker wordt voor de leerlingen! Er is gratis koffie, thee en water voor jullie begeleiders.

Het is niet mogelijk om verschillende uitvindersavonturen (Zonnewiel, Verborgen Oog, Verdronken Rivier, Afrika) voor verschillende (leeftijds)groepen tegelijkertijd uit te voeren.

 

Met de bus op excursie naar De OntdekfabriekBusvervoer:

Dankzij onze sponsoren en de inzet van vrijwillige buschauffeurs kunnen wij basisscholen (zolang de voorraad brandstof strekt) gratis busvervoer aanbieden. Het aanbod van gratis busvervoer is onder voorbehoud en is alleen geldig voor basisscholen uit de provincie Noord-Brabant (of binnen een reisafstand van maximaal 70 kilometer vanaf Eindhoven (en binnen Nederland)) met een minimale groepsgrootte van 30 kinderen. Mochten wij een reeds toegezegde busreis onverhoopt niet kunnen leveren dan heb je het recht om je schoolbezoek aan De Ontdekfabriek kostenloos te annuleren.

Voor een schoolreisje/excursie vul je het aanvraagformulier (zie hieronder) in.

Programma Voortgezet Onderwijs

Ook voor het voortgezet onderwijs hebben we 2 erg leuke programma’s.

Kettingreactie/Greenscreen: We ontwerpen en bouwen we samen een kettingreactiebaan en bedenken een filmscène en maken dan een filmpje met special effects in onze eigen in de green screen studio! Het filmpje wordt naar school gestuurd en zorgt ook na jullie bezoek gegarandeerd nog voor veel plezier!

Bij Invented by… Livia bekijken we de gelijknamige speelfilm over het pubermeisje Livia die een bijzondere fiets voor haar gehandicapte broer ontwerpt. Daarna gaan uw leerlingen actief aan de slag. Ze bouwen de speciale fiets van Livia en testen deze op een parcours. Ze ontdekken hoe je met een sensor de fiets kunt besturen en bouwen de sensor na. Het resultaat nemen ze mee naar huis. Op school kunnen ze zich met behulp van een speciale lesbrief verder verdiepen in het onderwerp door zelf producten te ontwerpen.

De kosten voor een bezoek door Voortgezet Onderwijs bedragen:

Kettingreactie/Greenscreen: 9,50 Euro per leerling.

Invented by… Livia: 12,50 Euro per leerling.

Bij minder dan 15 leerlingen wordt toch voor 15 leerlingen gerekend.

1 Euro extra per leerling voor drinken/koek.

25 euro opstartkosten per groep/bezoek.

 

Aanvraagformulier schoolbezoek

 

Soort onderwijs
 Basisonderwijs Speciaal Basisonderwijs Voortgezet Onderwijs Speciaal Voortgezet Onderwijs

Schoolnaam*

Adres*

Postcode*

Plaats*

Naam Leerkracht*

Emailadres*

Mobiel

Gewenste datum**

Voorkeur begintijdstip*

Aantal leerlingen*

Ranja en koek*
 Wij willen graag ranja en koeken voor de leerlingen (1 Euro per leerling) Wij brengen zelf eten en drinken mee

Gewenst programma*
 De Uitvinders in Afrika (groep 5) De Uitvinders en De Verdronken Rivier (groep 6) De Uitvinders en Het Verborgen Oog (groep 7) De Uitvinders en Het Zonnewiel (groep 8) Kettingreactie en Greenscreen (VO) Invented by... Livia (VO)

Busvervoer basisonderwijs*
 Ja, ik wil gebruik maken van gratis busvervoer voor basisonderwijs (minimaal 30 leerlingen; bij meer dan 41 personen moet school zelf zorgen voor de benodigde extra vervoersmiddelen). Nee, wij kunnen het vervoer zelf regelen.

Bij keuze voor busvervoer: geef hieronder aan op welke plek de bus kan parkeren en draaien*

Reserveren of meer info*
 Ik wil reserveren als er plek is op één van de aangegeven data/tijden. Stuur een bevestiging. Ik wil informatie ontvangen. Ik beslis daarna of ik wil reserveren.

Overige vragen of opmerkingen

*Dit zijn verplichte invulvelden