Hack Glow 2015

Hack Glow: eerste hackaton voor jonge ervaren programmeurs in Eindhoven

Tijdens het Eindhovense lichtfestival Glow op 7 en 8 november is er voor het eerst een hackaton voor ‘techies’ van acht tot zestien jaar. De jonge, maar al wel ervaren programmeurs en designers gaan twee dagen lang in de Portiersloge op Strijp-S samenwerken aan creatieve, technische lichtprojecten. Coaches uit het bedrijfsleven en onderwijs – zowel studenten als docenten – met kennis van design, programmeren en licht staan paraat, maar de jongeren zelf bepalen wat ze gaan maken en hoe ze dat gaan doen.

De hackaton is nadrukkelijk niet bedoeld om kinderen en jongeren kennis te laten maken met programmeren en coderen, maar juist om de kleine groep die daar zelf al volop mee experimenteert verder te helpen en met elkaar in contact te brengen.

Op 1 november vindt de kickoff en kennismakingssessie plaats in De Ontdekfabriek. De jongeren gaan die ochtend ook hun speelveld verkennen: het terrein rond de Portiersloge, inclusief het grote videoscherm, het buitenterrein van de Ontdekfabriek én het enorme programmeerbare LED-scherm van het SX-gebouw zijn beschikbaar gesteld voor hen! Op vrijdag 13 november zijn de gemaakte lichtobjecten of uitingen als guerrillaactie te zien tijdens Glow Next op Strijp-S.

Hack Glow is opgezet door creatieve ondernemers in de stad en wordt ondersteund door Fontys Hogescholen, Philips Lighting en MAD Emergent Centre. De begroting is nog niet helemaal rond, laat initiatiefnemer Fleur Besters van Studio Fleur Besters weten. “Via een snelle crowdfundingactie hopen we nog een paar duizend euro op te halen om onze kosten te dekken. Deelname voor de programmeurs is gratis en we krijgen geen subsidie.”

Inschrijven

Programmeurs en designers tussen 8-16 jaar kunnen zich inschrijven via www.hackglow.nl