Zomerschool 2015

De zomervakantie is voor veel kinderen een fijne tijd voor waardevolle ontspanning. Toch komen sommige kinderen na de zomervakantie terug op school met een vergrote taalachterstand, wat succesvol starten in het nieuwe schooljaar moeilijk maakt.

Daarom zijn De Ontdekfabriek en Korein Groep op verzoek van Gemeente Eindhoven gestart met het initiatief ‘Zomerschool’. Gedurende zes dagen in juli en augustus 2015 gaan dertig kinderen van vier Eindhovense basisscholen aan de slag met het educatieve programma van De Ontdekfabriek: ‘De Uitvinders’. Een methodiek waarbij praktijkopdrachten en taal aangeboden worden in een contextrijke en informele leeromgeving.

Na het lezen en voorlezen van verhalen van De Uitvinders gaan de kinderen tekenen, brainstormen, bouwen en ontwerpen. Ook besteden we speciale aandacht aan de taal uit de verhalen en bekijken we de films van De Uitvinders.

Het programma wordt afgewisseld met veel speeltijd (binnen en buiten) en natuurlijk is er tijd om samen te eten. Ook werken alle kinderen aan eigen uitvindingen, die ze bouwen en presenteren in een echte filmstudio. Op de laatste dag zijn de ouders uitgenodigd om de tentoonstelling van alle uitvindingen te komen bekijken!

Dat het aanbod een grote behoefte invult bleek uit de enthousiaste aanmeldingen: het maximale aantal van dertig leerlingen was binnen één week bereikt. De deelnemende basisscholen zijn: Basisschool Fellenoord (SKPO), Basisschool Atalanta (SKPO), Saltoschool De Tempel en Saltoschool De Driesprong.

Meer informatie: https://zomerschool.deontdekfabriek.nl