Finalisten Jouw Slimste Idee bekend

In het kader van de Dutch Technology Week 2015 organiseren de gemeenten uit de ‘Brainport’ regio Eindhoven ook dit jaar de talentenjacht ‘Jouw Slimste Idee’. Het thema van deze editie is ‘De Wereldtentoonstelling’. Met dit project is er voor kinderen de mogelijkheid om hun eigen uitvindingen aan de wereld te presenteren. De afgelopen maanden hebben ongeveer 1000 kinderen samen bijna 600 ideeën ingezonden.

Uit elke deelnemende gemeente is een finalist gekozen op basis van originaliteit, uitwerking en presentatie. De ideeën van deze 11 jonge finalisten zijn te bewonderen op www.jouwslimsteidee.nl. Ter voorbereiding op hun presentatie tijdens de grote finale worden zij nu gecoacht door hun eigen burgemeester. Die finale, onder leiding van presentatrice en actrice Vivienne van den Assem, is op 5 juni in De Ontdekfabriek in Eindhoven.

Naast de eindoverwinning in de finale is er ook een publieksprijs voor het idee dat de meeste publieksstemmen binnenhaalt. Stemmen kan nog tot 1 juni via de website www.jouwslimsteidee.nl. De wedstrijd wordt georganiseerd door De Ontdekfabriek met als doel kinderen laten ontdekken wat innovatie betekent in onze samenleving en welke rol zij daarin zelf kunnen spelen.

 

Foto boven: vorig jaar won Luca Janssen de wedstrijd met zijn ‘Fietsenwasserette’